5687
post-template-default,single,single-post,postid-5687,single-format-standard,theme-borderland,eltd-core-1.1.3,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,fade_push_text_top,grid_800, vertical_menu_with_scroll,columns-3,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Coaching: best wel spannend maar ook een heleboel plezier!

Als de dingen op je werk of in je team niet zo gaan als dat je wilt dat ze gaan, weet dan dat je daar met behulp van coaching iets aan kunt doen. Je kunt namelijk van alles veranderen, als je er maar verantwoordelijkheid voor wilt dragen. En het mooie is, je hebt namelijk al het gereedschap dat daarvoor nodig is zelf in huis. Tof hè?

Wees een Gamechanger

Veranderen is echt wel mijn ding. Al weer een hele poos coach teams en mensen persoonlijk om zaken in hun werk succesvol en met plezier te veranderen. Ook ben ik zelf een aantal keren in situaties beland waarbij het roer echt om moest. Uit de praktijk weet ik wat wel werkt en wat niet. Door deze ervaring durf ik nu sneller de dingen die voor mij niet meer werken los te laten en nieuwe wegen in te slaan. Ik gooi het dan over een andere boeg. Dat maakt van mij een gamechanger. Hoe ik dat doe? Nou bijvoorbeeld andere inzichten opdoen om zo op een andere manier ergens tegenaan te gaan kijken. Ander gedrag laten zien, betere vragen stellen waardoor je omgeving anders op je gaat reageren. En ook niet altijd met je hoofd bezig zijn. Meer afgaan op je intuïtie. Meer doen vanuit je hart en ziel.

Gewoon doen!

Gewoon het spel veranderen door de regels te veranderen. En hoewel ik zeg ‘gewoon’, is het niet altijd eenvoudig om los te komen van je vaste patronen en overlevingsstrategieën. Maar het is wel een kwestie van gewoon doen. Het hoeft allemaal niet meteen perfect te zijn. Eenmaal tot inzicht gekomen dat het anders moest, heb ik mijn gereedschapskist geopend en ben ik gaan zoeken naar mijn kwaliteiten, drijfveren, en doelen. ‘Waar ben ik goed in?’ en ‘Hoe kan ik dit inzetten voor de dingen die echt belangrijk zijn voor mij?’Dat was zeker niet vervelend, wel spannend. En het gaf mij juist ruimte en een hoop lol. En dat merk ik ook bij de teams en mensen die ik coach om de energie weer te laten stromen. Een hele berg positiviteit en plezier komt los. Dus….. Waar wacht je op? Neem het heft in eigen handen. Change the rules, be a gamechanger!

Begin vandaag!