5725
post-template-default,single,single-post,postid-5725,single-format-standard,theme-borderland,eltd-core-1.1.3,woocommerce-no-js,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,fade_push_text_top,grid_800, vertical_menu_with_scroll,columns-3,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Toe aan een volgende stap in je carrière?

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière maar weet je niet zo goed wat die volgende stap precies is? Of weet je het diep van binnen wel maar vind je het lastig om die stap ook daadwerkelijk te zetten? Bijvoorbeeld omdat je niet zomaar je baan wilt opzeggen of omdat de mensen in je omgeving er niet helemaal achter staan. Ook kan het lastig zijn, als je niet weet waar je precies moet beginnen.

Als je voelt dat je toe bent aan een volgende carrièrestap, is het belangrijk om voor jezelf overzicht te creëren. Daarbij zijn drie vragen belangrijk om jezelf te stellen:

Wie ben ik?

Door naar jezelf te kijken en te weten wat je sterke kanten zijn en welke drijfveren daarachter schuil gaan, weet je of datgene wat je wilt ook wel echt bij je past. Het zegt iets over je persoonlijkheid. Door te kijken naar wie je in essentie bent, ben je in staat betere keuzes te maken.

Wat wil ik?

Wat zegt je hart en wat zegt je verstand? Zijn ze in balans? Sommigen van ons zijn dromers. Ze lopen over van creativiteit en enthousiasme. Heel tof die grote dromen met gewaagde doelen. Ik hou ervan. Maar ja, je moet ze wel concreet maken om ze waar te maken. Anderen onder ons geen dromers maar realisten. Behouden wat je hebt en niet teveel risico lopen. Wil je echter iets veranderen in je carrière, dan begint dat met het onder woorden brengen van je verlangen. Wat wil je nou echt? Welk werk, welke rol, welke omgeving maakt jou gelukkig.

Wat doe ik?

Een nieuwe stap zetten, kan heel spannend zijn. Maar vergeet niet, je hebt al veel bagage bij je. De kennis en ervaring die je hebt opgedaan en die je gebracht hebben waar je nu bent, zijn heel waardevol. Maar ook jouw kwaliteiten en je soft skills kun je inzetten om je doelen te bereiken. Kijk eens naar wat je gedaan hebt, wat je nu al doet en wat je nog te doen hebt om je doelen te bereiken.

 

De antwoorden op deze drie vragen zijn essentieel om niet alleen in actie te komen maar ook om de juiste keuzes te maken. Je krijgt overzicht waardoor je je beter kunt focussen op je ambitie en het bereiken van je next step.

Masterplan voor je carrière in 1 dag

Op 14, 21 en 28 juni, geef ik de praktische masterclass Masterplan voor je Carrière. Tijdens deze 1-daagse workshop ga je aan de slag met bovenstaande vragen. De antwoorden op deze vragen zet je overzichtelijk weg in je Masterplan, inclusief heldere roodmap. Je gaat naar huis met een strak plan en een berg energie.

 

Hier lees je meer over deze masterclass en  hoe je je kunt aanmelden.